Hygiëne protocol COVID-19

De richtlijnen van het RIVM zijn leidend voor iedereen: instructeurs, medewerkers en cursisten.

• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt:
  • Benauwdheid, neusverkoudenheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging v.a. 38 gr.
  • Blijf thuis wanneer een huisgenoot deze klachten heeft.
  • Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen.
  • Houd altijd 1.5 meter afstand tot anderen.
  • Was je handen regelmatig met water en zeep en gebruik handdesinfectiemiddelen (alcoholgel en alcoholvloeistof) wanneer water en zeep niet beschikbaar zijn.

De lessen zullen aangepast gegeven worden. Om zo veilig mogelijk de lessen te kunnen geven vragen wij aan de leden om:

• een mondkapje te dragen en deze vóór het binnen gaan van het gebouw op te doen (zijn aanwezig)
  • ter controle de lichaamstemperatuur (middels infrarood) op te laten meten bij de ingang
  • de handen te desinfecteren bij de ingang (handdesinfectiemiddel is aanwezig bij de entree en in de lesruimte)
  • de jas op te hangen aan de kapstok. De tas kan wel meegenomen worden.
  • met niet meer dan 1 persoon in het halletje aanwezig te zijn (uitzondering als je samen een huishouding voert)
  • gelijk plaats te nemen op een stoel en niet in groepjes bij elkaar te gaan staan
  • de stoelen/tafels niet te verplaatsen.
  • de stoel/tafel bij binnenkomst èn weggaan zelf schoon te maken want wij kunnen dit niet van de instructeur en barmedewerker verlangen. (materiaal is hiervoor beschikbaar)
  • in de pauze wordt koffie/thee door de barmedewerker aan tafel verstrekt – a.u.b. met gepast geld betalen
  • na toiletgebruik de toiletzitting, doortrekpaneel/knop en deurknop zelf te reinigen voor en na gebruik met de aanwezige desinfectiemiddelen. Hierna volgt u het protocol handhygiëne.

Het lesmateriaal en de oefenpoppen zijn voorafgaande aan de les gereinigd en gedesinfecteerd en zullen geen kleding dragen. Bij elk praktijkdeel wordt er geoefend met handschoenen aan. De handschoenen worden daarna in de daarvoor bestemde bakken gedeponeerd.

Wij hopen zo de lessen veilig te kunnen geven en verwachten dat iedereen zijn eigen verantwoording neemt!

Met dank aan EHBO vereniging Oisterwijk voor het opstellen van het Hygiëne protocol