ALLE CURSISTEN EHBO 2019 GESLAAGD

Na een training van twaalf  lesavonden in een tijdsbestek van ruim drie maanden slaagden alle negen cursisten op 15 april 2019 voor het diploma Eerste Hulp. De cursus was georganiseerd door een samenwerkingsverband van de gezamenlijke EHBO-verenigingen van Langenboom, Mill, Wilbertoord en Zeeland. Als kaderinstructeurs verzorgden mevrouw Miranda van der Ven  (foto uiterst links) en dhr Henk van Bakel (foto uiterst rechts) de lessen. Als Lotus-slachtoffer  hielp de heer Leo Kohlen (foto 2e van links) tijdens de lessen. Na terdege te zijn voorbereid op de strenge exameneisen van het Oranje Kruis was het voor de kandidaten een opluchting te vernemen dat ze voldoende competent en dus geslaagd waren. Bij het examen draaide het niet alleen om theoretische kennis, maar ook om praktische vaardigheden die getest werden op een pop en op de aanwezige Lotus-slachtoffers mevrouw Cathy Slaats-Branje en de heer Johan van Zwam (beide niet op de foto).

9 geslaagden EHBO 2019 cursus Zeeland. rechts Henk v.Bakel links Miranda van der Ven 2e van links Lotus Leo Kohlen

De geslaagden voldoen met het behalen van het diploma aan de voorwaarden om lid te mogen worden van een EHBO-Vereniging naar keuze. Ze kunnen als lid hun kennis en vaardigheden onderhouden en nog verdiepen tijdens maandelijkse herhalings-lesavonden.
Op 13 mei 2019 was het dan eindelijk zover en ontvingen de kersverse EHBO-ers hun diploma. Bij deze gelegenheid poseerden zij op bovenstaande foto. De besturen van de gezamenlijke EHBO-verenigingen feliciteren hen hartelijk met dit succes.

Plaats een reactie