Reguliere EHBO-cursus Zeeland Januari 2019

De EHBO-verenigingen van Langenboom, Mill, Wilbertoord en Zeeland zullen gezamenlijk weer een reguliere EHBO-cursus verzorgen. Er zijn nog  plaatsen voor cursisten beschikbaar.

Deze cursus voldoet aan de officiële richtlijnen van het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad. De kosten bedragen  €185,- all-in, dit is inclusief examen en het Oranje Kruis boek. In de leerstof zijn onder meer opgenomen de onderdelen: “verbandleer, kleine ongevallen, reanimatie en AED en Eerste Hulp aan Kinderen”. Vele zorgverzekeraars vergoeden een EHBO-cursus gedeeltelijk of geheel. Het is dus zinvol om zelf in uw polisvoorwaarden na te gaan of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Bezit van een erkend EHBO-diploma staat bovendien goed op uw curriculum vitae.

Een deskundige instructeur geeft de lessen,  daarbij geassisteerd door een gekwalificeerd Lotus-slachtoffer om het geheel ‘levensecht’  te kunnen oefenen. De lessen zullen plaatsvinden in de Gemeenschapshuis ‘De Garf’ te Zeeland. De cursus start bij voldoende deelname op maandag 7 januari 2019 en omvat 12 lesavonden met één wekelijkse lesavond op maandagen in januari, februari en maart 2019 van 19.30-22.00 uur. Op maandag 4 maart 2019 (Carnaval) is er geen les. Het examen zal naar verwachting begin april 2019 worden afgenomen, de exacte datum zal tijdens de cursus worden medegedeeld. Een week vantevoren is er een proefexamen, zodat men zich optimaal kan voorbereiden.

Inschrijven kan tot uiterlijk 20 december 2018 bij een van de volgende personen:

Langenboom: Henk Hendriks  06-41454173.

Mill:  Leny van der Burgt  06-46686531.

Wilbertoord: Harrie Cillessen: 06-50605511.

Zeeland:  Fien Knijnenburg 0486-451472.

Plaats een reactie